Autocorrectie gebruiken

Ken je dat? Je bent druk aan het tikken en je maakt steeds dezelfde tikfout of je bent een vergadering aan het uitwerken, waarin lange lastige woorden voorkomen. Ik houd van opschieten en maak daarom toch regelmatig tikfouten. Het kost alleen maar meer tijd om deze fouten te verbeteren, daarom zit mijn computer vol autocorrectie. Erg handig.

Hoe werkt autocorrectie

De gemakkelijkste manier om woorden aan je autocorrectiebestand toe te voegen is door met je rechtermuisknop op het foutieve woord te klikken. Kies voor ‘Toevoegen aan autocorrectie’ en daarna voor het woord dat je bedoelt. Deze fout zal in ieder geval niet meer in je teksten terechtkomen. Je kunt ook via Bestand > Opties > Controle> Autocorrectieopties aangeven welk woord je door een ander woord wilt vervangen:

autocorrectie

Vooral voor lange woorden is dat erg handig. Zeg nou zelf, struikel jij nooit over woorden als ‘exploitatieoverzicht’? Ik tik ‘eo’ in en voilà: exploitatieoverzicht. Op den duur raak je gewend aan je eigen afkortingen. Het wordt pas een ‘probleem’ als iemand anders op jouw computer wil werken, die krijgt dan de meest onverwachte woorden op zijn of haar scherm.

Gebruik je bovengenoemde route vaak, dan kan het handig zijn het autocorrectiescherm rechtsboven aan je werkbalk Snelle toegang te plaatsen.

werkbalk snelle toegang

Dit doe je door op het pijltje te klikken en daarna op ‘Meer opdrachten’:

Selecteer dan in het linker vak de optie die je in je werkbalk Snelle toegang wilt plaatsen en klik op ‘Toevoegen’. Op die manier heb je alle functies die jij vaak gebruikt direct bij de hand.

Geplaatst in tekst Getagd met