Bescherm je afbeeldingen

Wil je voorkomen dat gebruikers afbeeldingen downloaden van je website? Dat kan nooit helemaal, iemand kan ten slotte altijd een screenshot van je afbeeldingen maken of de locatie van je afbeeldingen via de paginabron achterhalen, maar er zijn wel enkele maatregelen om het opslaan van afbeeldingen van je site moeilijker te maken. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen.

Maak het downloaden van afbeeldingen via een rechtermuisklik onmogelijk

Je kunt het met de plugin ‘Disable Right Click for WP’ onmogelijk maken om met een rechtermuisklik een afbeelding van je website op te slaan.
Dit heeft wel een nadeel, als je een afbeelding als link gebruikt, kun je deze link niet meer openen in een nieuw tabblad en dat kan storend zijn voor de bezoekers van je website.

Maak het downloaden van afbeeldingen via een rechtermuisklik onmogelijk

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin activeren en installeren. Je afbeeldingen zijn dan niet meer via een rechtermuisklik te downloaden.

Voeg een copyright melding onder je afbeeldingen toe

Je kunt een copyright melding onder je afbeeldingen plaatsen, dat kan mensen afschrikken om je afbeelding te downloaden, maar dat hoeft natuurlijk niet te werken.

Voorzie je afbeelding van een watermerk

Een watermerk op je afbeelding is niet een erg mooi gezicht, maar het ontmoedigt mensen wel om die afbeeldingen te downloaden.

Geef je bezoekers de kans om toestemming te vragen

Als je bezoekers je afbeeldingen wel mogen downloaden, maar wel met jouw toestemming, kun je dit bij de afbeelding aangeven en hen bijvoorbeeld via je contactformulier om toestemming laten vragen.

Geplaatst in Web Getagd met