Hoe kun je zien dat je naar een WordPress website kijkt

Hoe kun je zien dat je naar een WordPress website kijkt? Tijdens mijn WordPresslessen laat ik vaak een aantal voorbeelden zien van websites die met WordPress zijn gemaakt en vaak krijg ik dan deze vraag: hoe kun je zien dat een website met WordPress is gemaakt?

Soms staat het gewoon in de footer; iemand heeft een bepaald thema gebruikt om een website te maken en heeft de oorspronkelijk tekst in de footer laten staan. Dan staat er bijvoorbeeld ‘WordPress theme by…’. Bij de meeste WordPress websites staat dit niet zo duidelijk in de footer. Je kunt dan achter de domeinnaam /wp-admin plaatsen: www.website.nl/wp-admin. Als je dan login scherm van WordPress te zien krijgt, draait de website op WordPress, maar dat is niet waterdicht omdat gevorderde gebruikers hun login scherm soms verbergen of verplaatsen in verband met de veiligheid:

WordPress

Je kunt ook in de broncode van een website zoeken naar ‘wp’. Je ziet deze broncode door in de browser op je rechtermuisknop te klikken en dan te kiezen voor ‘paginabron bekijken’. Dan opent een nieuw venster met allerlei code. Als de betreffende website op WordPress draait, zie je links naar mappen zien zoals ‘/wp-content/’.

Er is ook een aantal online tools waarmee je kunt uitvinden of een website op WordPress draait, zoals IsItWP. Het enige wat je hoeft te doen is de betreffende domeinnaam invoeren en op ‘Enter’ te klikken:

WordPress
Geplaatst in Web Getagd met