Vergroot de veiligheid van je WordPress-site

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je WordPress website zo goed mogelijk is beveiligd tegen hackers. Hieronder enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen.

Plaats de WordPress installatie in een speciale map

Plaats WordPress niet in the root (direct onder https), maar in een map met een naam die alleen jij kent. Je site krijgt dan een naam met de mapnaam erin bijvoorbeeld: https://www.mijnwebsite.nl/map.
Als je een normale URL wilt, zoals https://www.mijnsite.nl, lees dan dit artikel over het verplaatsen van je website van een submap naar de root

Maak een tweede gebruiker met alleen auteursrechten

Maak een extra gebruiker aan en maak deze tot auteur ( gebruikers > nieuwe gebruiker). Je kunt dan net doen of de pagina’s en berichten die je als beheerder hebt gemaakt door een auteur zijn gemaakt. De laatste heeft geen rechten en dat vermindert de kans dat iemand je website overhoop kan halen.
Hoe doe je dat:
Als je een pagina aan het bewerken bent zie je rechtsboven in scherminstellingen. Klik daarop en vink “auteur” aan. Vervolgens kan je onder het invoerveld de gebruiker zonder rechten als auteur aangeven.

Beperk het aantal inlogpogingen

Je hebt zelf waarschijnlijk geen vijf pogingen nodig om in te loggen en een hacker zal meer pogingen nodig hebben. Hiervoor is bijvoorbeeld de plugin limit login attempts). Je kunt zelf aangeven hoeveel pogingen mogen worden gedaan tot het IP-adres voor een bepaalde tijd wordt geblokkeerd.

Updaten

Zo nu en dan zie je bovenaan het scherm dat er een update van WordPress is. Updaten is erg belangrijk; naast nieuw toepassingen zijn er vaak ook verbeteringen qua beveiliging. Maak wel altijd eerst een back-up.

Gebruik een goed wachtwoord

Verzin een wachtwoord dat moeilijk is te raden, het liefst een wachtwoord zonder betekenis.

Wordfence

Deze Plugin  kan je site scannen om te kijken of er foute code instaat. Er kan een e-mail worden gestuurd als hij iets tegenkomt dat er niet normaal uitziet of wanneer iemand heeft geprobeerd op je site in te loggen.

Geplaatst in Web Getagd met