Voorkom dat je nieuwsbrief als spam wordt gezien

Je verstuurt een interessante nieuwsbrief met activiteiten van het plaatselijke buurthuis, maar die blijkt bij sommige mensen in de spambox terecht te komen. Hoe voorkom je dat?

Dit is nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt wel iets doen om de kans kleiner te maken dat je nieuwsbrief als spam wordt gezien en zo niet bij je geadresseerde onder de aandacht komt. Je kunt ontvangers waarvan je weet dat bij hen de nieuwsbrief in de spambox terecht komt vragen jouw nieuwsbrief als geen spam aan te merken, maar het is natuurlijk beter ervoor te zorgen dat je mail überhaupt niet in de spambox terechtkomt.

Een nieuwsbrief versturen

Vraag toestemming om een nieuwsbrief te versturen

Stuur alleen nieuwsbrieven naar mensen die toestemming hebben gegeven door zich voor je nieuws brief in te schrijven.

Woorden en tekens

Veel e-mailcliënts wantrouwen e-mails waarin te veel afbeeldingen staan. Zorg daarom altijd voor een goede verhouding tussen tekst en afbeeldingen. Verder is het goed achter een afbeelding een zogenaamde alt-tag te plaatsen met een beschrijving van het onderwerp van je nieuwsbrief.

Zorg dat je links werken

Maak een link van de tekst. Dus: lees meer over onze workshop en plaats daarachter niet ook nog eens de uitgeschreven hyperlink.

Maak de e-mail niet te zwaar

Maak je nieuws brieven niet te lang en plaats er niet veel te grote afbeeldingen in. Om de grootte te beperken, kun je gebruikmaken van een ‘lees meerlink’. Je schrijft een samenvatting in de nieuwsbrief en de rest van de tekst staat op je website.

Plaats een uitschrijfknop

Het is verplicht onder nieuwsbrieven een uitschrijfknop te plaatsen. Je wilt natuurlijk liever geen abonnees kwijtraken, maar zonder uitschrijfknop is de kans groter dat mensen je nieuwsbrief als spam rapporteren en dat wil je helemaal niet.

Gebruik een werkend afzenderadres

Een van de beste manieren om zeker te zijn van een plek in de inbox, is door ontvangers je adres te laten toevoegen aan hun adresboek, dat zullen ze minder snel doen met een no-reply-adres.

Geplaatst in Web Getagd met , ,